Чому CrossFood працюють без рукавичок?

Якщо відповісти коротко – так безпечно і чесно, а рукавички – це ілюзія чистоти.

Рукавички не допомагають боротися з брудом.

Рукавички зв’язують руки вмілим кухарям: вони хотіли б готувати смачно, але не можуть – рукавички заважають. Ми в CrossFood – фанати чистоти. Щодня ми готуємо смачні і якісні страви.

Ми за гігієну та дотримання стандартів.

Одні з найбільш часто повторюваних(найчастіших) дій на наших кухнях – миття та дезінфекція рук. А ще ми боремося не тільки з брудом, а й з міфами і хочемо, щоб ви знали правду про приготування їжі без рукавичок.

Міф і реальність

“Готувати в рукавичках – це закон”

Існує думка, що кухарі повинні носити рукавички, оскільки це написано в санітарних нормах. Це неправда. Згідно із санітарними нормами головний убір є обов’язковим, рукавички – ні. Самі по собі рукавички не гарантують стерильності. На них накопичується набагато більше бактерій, ніж на руках. До того ж, просто помити руки кілька разів і продезінфікувати простіше, ніж постійно контролювати зміну рукавичок. Багато професійних кухарів працюють набагато краще, коли відчувають продукт у руках. 

“Рукавички – запорука чистоти”

Рукавички не гарантують стерильність. Це ілюзія – ви бачите рукавички, але не знаєте до чого доторкався кухар, перш ніж почав готувати. До того ж якщо на кухні брудно – чисті рукавички не допоможуть.

“Якщо кухар у рукавичках, значить, у ресторані все під контролем”

Це теж хибна думка. Миття рук набагато простіше контролювати, ніж міняти рукавички. Коли людина відчуває бруд на руках, їй інстинктивно хочеться їх вимити. У рукавичках це не спрацює.

Наші стандарти безпеки

У CrossFood безпечно працювати без рукавичок, оскільки на нашій кухні порядок і чистота. Вся наша кухня працює за стандартами НАССР, і наш ревізор регулярно перевіряє дотримання кухні на відповідність цих стандартів, дотримання співробітниками санітарно-гігієнічних норм, ведення журналів здоров’я, медогляди. Кухарі працюють тільки у змінній формі та взутті і з діючими санітарними книгами.

Мистецтво готувати без рукавичок

Ми не єдині, хто переконаний, що готувати потрібно без рукавичок.

Так чинять великі кухарі світу.

Шеф-кухар Жуель Робушон. У нього було 32 зірки Мішлен. І жодної пари рукавичок.

Шеф-кухар і власник італійського ресторану Osteria Francescana зі списку Кращих 50 ресторанів світу Массімо Боттуро готує без рукавичок. Це має захопливий, красивий вигляд і не викликає жодних неприємних асоціацій та гидливості.